Ten Hag kan na zege opgelucht ademhalen: blunder Onana wordt United niet fataal

24 april - 22:58 Laatste update: 23:45
10

Manchester United heeft woensdagavond moeizaam weten te winnen van hekkensluiter Sheffield United. Een blunder van André Onana werd Erik ten Hag en co. nog bijna fataal, maar Bruno Fernandes en Rasmus Hojlund redden hun ploeg in de slotfase.

Er moest met overtuigende cijfers gewonnen worden van hekkensluiter Sheffield United om de rust enigszins te laten wederkeren bij het Manchester United van Ten Hag. De manager en het elftal kregen de nodige kritiek na de halve finale van de FA Cup tegen Coventry City, die pas na strafschoppen gewonnen werd.

Dat het een lastige avond zou worden voor Man United bleek al snel. De ploeg van Ten Hag creëerde amper kansen in het eerste halfuur. Tien minuten voor de rust kreeg de ploeg de deksel op de neus. Onana leverde de bal in bij Sheffield, waarna Jayden Bogle raak kon schieten. Nog voor rust wist United de achterstand te repareren. Harry Maguire kopte uit een voorzet van Alejandro Garnacho raak. Daarmee bepaalde de Engelsman de ruststand.

Na de pauze ging het niet veel beter met United. Al na vijf minuten was het Sheffield dat opnieuw brutaal de voorsprong pakte op Old Trafford. Dit keer was het Ben Brereton Diaz die op aangeven van Ben Osborn scoorde. Gustavo Hamer leverde bij deze treffer een heerlijke voorassist. Ook deze achterstand kwamen Ten Hag en co. te boven. Via een eigen doelpunt leek het al 2-2 te worden, maar de arbiter had al gefloten voor een penalty na een overtreding op Maguire. Bruno Fernandes benutte de strafschop daarna alsnog.

In de slotfase van het duel ging het op en neer. Ten Hag hoopte met het inbrengen van Amad Diallo en Scott McTominay de voorsprong te kunnen forceren. Uiteindelijk was het Bruno Fernandes die United op voorsprong wist te zetten. De Portugees schoot van buiten de zestien met links fantastisch raak. Niet veel later zette Rasmus Hojlund zijn ploeg zelfs op 4-2, waardoor de zege voor Ten Hag een zekerheidje werd.

Door de overwinning staat Manchester United zesde in de Premier League. De achterstand op nummer vijf Tottenham Hotspur bedraagt zeven punten.