Carragher heeft Slot-twijfels: 'Dit is geen aanstelling zoals Klopp of Benítez'

Carragher heeft Slot-twijfels: 'Dit is geen aanstelling zoals Klopp of Benítez'

25 april - 07:45
59

Jamie Carragher, clubicoon van Liverpool, is nieuwsgierig naar wat Arne Slot zou kunnen bewerkstelligen bij The Reds. De oefenmeester wordt nadrukkelijk in verband gebracht met de trainersvacature bij Liverpool als vervanger van Jürgen Klopp.

In aanloop naar de derby tussen Everton en Liverpool (2-0) werd Carragher bij Sky Sports gevraagd naar de mogelijke overstap van Slot naar Liverpool. "Als je de stap bekijkt, van Feyenoord naar Liverpool, dan is dat echte een gigantische overgang", aldus de analist. Hij betwijfelt of Slot daadwerkelijk de eerste keuze was van Liverpool. "Het lijkt alsof het niet lukte om twee topmanagers te halen: Xabi Alonso en Rúben Amorim. Nu is Slot de duidelijke favoriet voor de job."

Carragher ziet dat er met Slot naar alle waarschijnlijkheid iemand gehaald wordt met een minder grote status dan zijn voorgangers. "Dit is geen aanstelling zoals Jürgen Klopp of eerder Rafael Benítez dat was. Benítez had de UEFA Cup gewonnen, twee keer La Liga veroverd", legt de clubicoon uit. "Klopp haalde al eens de Champions League-finale en won meermaals de Bundesliga."

Echter weet Carragher dat Liverpool op dat moment in een ander tijdperk zat, want de club vocht toen voor een plek in de topvier. "Tijden zijn veranderd. Nu moet de manager gaan strijden om de Premier League-titel. In de Champions League wordt minstens een plaats bij de laatste acht verwacht", aldus de analyticus. "Het is een gigantische stap, maar Slot heeft bewezen een goede coach te zijn met prima resultaten bij AZ en Feyenoord."