'Vitesse staat voor twee mogelijke cruciale dagen met oog op toekomst van de club'

'Vitesse staat voor twee mogelijke cruciale dagen met oog op toekomst van de club'

25 april - 07:58
81

Er staan Vitesse twee 'heel spannende en mogelijke cruciale dagen' te wachten met het oog op de toekomst van de club, zo meldt De Telegraaf. De rechter oordeelt donderdag voor de tweede keer deze week over de aanvraag van Vitesse om een WHOA-procedure op te starten, waarmee de Arnhemse club hoopt af te komen van een overgroot deel van de schulden.

Met een WHOA-procedure kunnen ondernemingen met een zware schuldenlast geholpen worden met het reorganiseren van het bedrijf. 'Op maandag werden door de rechter de twee door Vitesse voorgestelde herstructureringsdeskundigen, die de procedure moeten gaan begeleiden, afgewezen, omdat ze als niet onafhankelijk genoeg werden beoordeeld', schrijft de ochtendkrant. Er wordt verwacht dat Vitesse donderdag twee nieuwe deskundigen voor gaat stellen aan de rechter.

Wedden

Meer odds

Vitesse kampt op dit moment met een enorme schuldenlast en dus wil de clubleiding een WHOA-procedure opstarten om af te komen van een groot deel van de schulden. De Amerikaan Coley Parry is de belangrijkste schuldeiser. Parry is door de licentiecommissie van de KNVB afgewezen als eigenaar, maar hij heeft wel twaalf miljoen euro geïnvesteerd in Vitesse. 'Als ook het beroep tegen die afwijzing geen soelaas biedt voor Parry wordt de door hem geïnvesteerde 12 miljoen euro omgezet in een lening', klinkt het.

Op vrijdag staat er een gesprek op het programma tussen de clubleiding en de licentiecommissie over het opgestelde reddingsplan. Algemeen directeur ad interim Edwin Reijntjes is blij met de uitnodiging van de licentiecommissie. "Dat is heel bijzonder, want de licentiecommissie was niet echt Vitesse-minded", aldus de bestuurder. "Er is zoveel gebeurd het afgelopen anderhalf jaar. Zij zijn zo vaak teleurgesteld in wat Vitesse heeft gedaan, al dan niet terecht, waardoor er een enorm wantrouwen en een enorme negativiteit richting Vitesse is ontstaan. Voordat we aan tafel konden komen, hebben we eerst onze plannen moeten tonen. Ik zie het als een enorme stap dat we kunnen uitleggen wat we willen en dat we Vitesse een fatsoenlijke en normale club in Nederland willen laten zijn."