Hato vindt rode kaart Bergwijn onterecht: 'Hoe ik het op het veld zag...'

Hato vindt rode kaart Bergwijn onterecht: 'Hoe ik het op het veld zag...'

25 april - 09:45
128

Jorrel Hato vindt de rode kaart van Steven Bergwijn onterecht. Mede door het wegsturen van de aanvoerder wist Ajax in de Johan Cruijff ArenA niet te winnen van Excelsior (2-2).

"Ik ben chagrijnig", is de eerste reactie van Hato voor de camera van ESPN. De jongeling verwijst naar het moment van de rode kaart van Steven Bergwijn. De aanvaller werd na ruim een halfuur van het veld gestuurd. "Ik baal van die penalty. Ik vind het geen rode kaart."

Vervolgens wordt Hato gewezen op de regelgeving omtrent deze rode prent. Echter raakt de verdediger nog steeds niet overtuigd van de arbitrale beslissing. "Hij raakt hem, ja, maar hij hoeft toch geen rood te geven?", vraagt Hato zich hardop af. "Als het zo is, is het zo. Ik ben geen scheidsrechter gelukkig. Hoe ik het op het veld zag, vond ik het te zwaar."

Ook heeft Hato moeite met het aanwijzen van aanknopingspunten na het puntenverlies tegen Excelsior. "Misschien dat we zestig minuten met een man minder hebben gespeeld. Ik wilde eigenlijk nog de 3-2 maken, want we waren op het einde veel op hun helft", aldus de jongeling. "Dat was een stukje mentaliteit. Meer positiefs kan ik niet zeggen, als ik heel eerlijk ben."

Ten slotte wordt Hato gevraagd naar de mogelijke komst van Graham Potter, die in verband wordt gebracht met de trainersvacature bij Ajax. "Wat ik van hem weet? Ik weet dat hij trainer bij Chelsea was, ontslagen toch? Verder geen idee", vertelt de verdediger. "Wij zijn daar niet mee bezig. Nog drie wedstrijden nu toch? Drie, ja. Daarin willen we vijfde worden, daar zijn we mee bezig."