Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Bijlow keert terug, talent vervangt Paixão

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Bijlow keert terug, talent vervangt Paixão

25 april - 11:43
107

Arne Slot moet mogelijk gaan puzzelen om zijn basiself tegen Go Ahead Eagles te vormen. De trainer van Feyenoord moet het stellen zonder Igor Paixão, maar lijkt verder niet al te veel te hoeven sleutelen aan zijn opstelling. 

Eerder deze week werd bekend dat Paixão het duel met Go Ahead Eagles sowieso zou missen wegens een blessure. Ook Calvin Stengs is een twijfelgeval voor het bezoek aan Deventer. Naast het duo zijn Mats Wieffer, Quilindschy Hartman en Gjivai Zechiёl er sowieso niet bij door blessureleed.

Onder de lat geeft Slot mogelijk de voorkeur aan Justin Bijlow. De sluitpost lijkt te moeten spelen om een plek in de EK-selectie van Oranje af te dwingen. Voor Timon Wellenreuther is er na de bekerzege en de zo goed als zekere tweede plaats niets meer om voor te spelen. De achterhoede zal bestaan uit Bart Nieuwkoop, Thomas Beelen, David Hancko en Lutsharel Geertruida.

Op het middenveld is naast Quinten Timber ook Ramiz Zerrouki door de blessure van Wieffer zeker van een basisplaats. Stengs zal, mits fit, ook aan de aftrap verschijnen. Mocht de aanvallende middenvelder het niet halen, dan liggen er kansen voor spelers als Ondrej Lingr, Antoni Milambo of Thomas van den Belt.

In de voorhoede lijkt Slot vast te blijven houden aan Santiago Gimenez. De spits kwam ook in de KNVB Beker-finale niet tot scoren. Stand-in Ayase Ueda liet echter ook een grote kans onbenut. Op de flanken is in ieder geval plaats voor Yankuba Minteh. Door de blessure van Paixão is Leo Sauer de voornaamste kandidaat om op linksbuiten te beginnen.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Bijlow; Nieuwkoop, Beelen, Hancko, Geertruida; Zerrouki, Timber, Stengs; Minteh, Gimenez, Sauer.