De Mos ziet Eredivisie-smaakmaker graag bij PSV: 'Gaat veel vaker scoren'

De Mos ziet Eredivisie-smaakmaker graag bij PSV: 'Gaat veel vaker scoren'

25 april - 12:06 Laatste update: 12:20
39

Aad de Mos is lovend over Osame Sahraoui. De vleugelaanvaller van SC Heerenveen maakt een goede indruk in de Eredivisie en wordt in de wandelgangen genoemd bij PSV. Sahraoui zou niet misstaan in Eindhoven, zo stelt De Mos tegenover de Leeuwarder Courant.

"Sahraoui kan passeren en verrassen. Hij is een van de attractiefste voetballers van de eredivisie", aldus De Mos. "Kijk, als je hem ziet spelen… Dat is toch een ander niveau dan de rest van Heerenveen."

De voormalig trainer van PSV zou Sahraoui graag in Eindhoven zien, al moet Peter Bosz in zijn ogen dan wel aanblijven als trainer. "Hij speelt namelijk het voetbal dat perfect bij Sahraoui past, veelal op de helft van de tegenstander. Ik voorspel je dan ook dat Sahraoui, als hij deze zomer naar PSV gaat, veel vaker gaat scoren. Het plantje moet natuurlijk wel aarden in Eindhoven. Dat geldt voor elke speler bij een nieuwe club."

Wel plaatst De Mos een kanttekening. "Maar dé vraag bij deze jongens luidt: hoe reageren ze op concurrentie? Bij Heerenveen mag alles en moet niks. Maar train jij een dag nonchalant of laconiek bij PSV? Dat wordt meteen afgestraft. Bij een topclub claimen alle jongens hun plekkie. Noa Lang, Hirving Lozano, Guus Til en Isaac Babadi, ze staan allemaal hoger in de hiërarchie dan Sahraoui. Nou, dan moet hij dus aan de bak."