Feyenoord 'erg ontstemd' over plotseling akkoord tussen gemeente en De Kuip

Feyenoord 'erg ontstemd' over plotseling akkoord tussen gemeente en De Kuip

25 april - 13:32
188

Dennis te Kloese is 'erg ontstemd' over het besluit van de gemeente Rotterdam om vanaf 2026 geen concerten meer te organiseren in De Kuip. Feyenoord loopt door de beslissing miljoenen mis, waarvan een renovatie gefinancierd had kunnen worden.

Recent werd bekendgemaakt dat de gemeente Rotterdam nieuwe woningen wil gaan bouwen in de buurt van De Kuip. In verband met de geldende geluidsnormen is de directie van het stadion, samen met de gemeente tot het compromis gekomen om geen concerten meer te organiseren in het stadion. Feyenoord is in het komen tot deze beslissing gepasseerd, iets waar Te Kloese niet over te spreken is.

Wedden

Meer odds

"We zijn erg ontstemd over het feit dat er werd medegedeeld dat er een aantal dingen met de gemeente geregeld zijn, waarin wij als huurder van het stadion niet zijn gekend en waarin wij zeker meegenomen hadden moeten worden. Wij hadden daarin een rol kunnen spelen ten behoeve van Feyenoord. Wat dat betreft is daar het laatste woord zeker nog niet over gesproken", stelt de algemeen directeur van Feyenoord tegenover Rijnmond.

Ook onder meer PvdA-raadslid Dennis Tak is verbaasd door het plotselinge besluit. Tak is ook niet meegenomen in het komen tot de beslissing en maakt zich zorgen over de toekomst van De Kuip. Het stadion heeft volgens hem, op korte termijn een opknapbeurt nodig. De vraag is nu alleen hoe dat gefinancierd moet gaan worden. Het stadion heeft er geen geld voor en gaat gebukt onder een lening van vijftien miljoen euro, plus een hoge rente bij de Amerikaanse bank Goldman Sachs. Dat geld was in het verleden nodig om samen met Feyenoord te werken aan de realisatie van een nieuw stadion, iets waar de Rotterdammers vervolgens zelf de stekker uit trokken.

Door het besluit geen concerten of andere evenementen met geluidsoverlast meer te organiseren in Rotterdam-Zuid, worden er opbrengsten misgelopen, waarmee de renovatie gefinancierd had kunnen worden. De Kuip krijgt ter compensatie van de nieuwe plannen echter wel bijna twaalf miljoen euro.