Ajax komt met groot nieuws: Kroes keert in nieuwe rol terug in clubbestuur

Ajax komt met groot nieuws: Kroes keert in nieuwe rol terug in clubbestuur

25 april - 14:55 Laatste update: 26 april - 10:19
558

Alex Kroes keert terug in het bestuur van Ajax. Dat meldt de club via de officiële kanalen. De geschorste algemeen directeur zal een nieuwe rol krijgen en aan de slag gaan als technisch directeur.

Lopende het onderzoek van de Autoriteit Financiële markten zal zijn terugkeer nog titulair zijn. Een nieuwe algemeen directeur is door Ajax nog niet bekend gemaakt. Dat moet binnen zestig dagen gebeuren. Kroes werd geschorst vanwege handel met voorkennis. De Ajax-directeur kocht aandelen, terwijl hij zelf al wist dat hij de touwtjes in handen zou krijgen bij de club. De laatste weken maakten fans en prominenten zich hard voor de terugkeer van Kroes.

Kroes is zelf dolblij dat hij en de club een uitweg hebben gevonden. "Ik ben heel blij dat we een oplossing hebben gevonden. We moeten de belangen van Ajax voorop stellen en de focus moet weer op voetbal. We hebben de steun van iedereen nodig om dit seizoen zo goed mogelijk af te sluiten. In dezelfde tijd moeten we gezamenlijk ook gaan nadenken en keuzes maken over volgend seizoen."

Voor Kroes is het allerbelangrijkste dat Ajax weer terugkomt waar het hoort. "Het is hoog tijd dat we alle krachten bundelen om Ajax weer omhoog te helpen. We hebben genoeg kennis en kunde binnen de club die we daarvoor kunnen inzetten. Ik kijk ernaar uit om Ajax verder te helpen. Niet alleen met De Lang, Beuker, Louis van Gaal en Danny Blind, maar met iedereen binnen de club."

Potter
Eerder werd al bekend dat Kroes in een crisisberaad zijn verhaal mocht doen tegenover de raad van commissarissen. Dit lijkt dus goed uitgepakt te hebben, waardoor hij samen met Marijn Beuker en Kelvin de Lang verantwoordelijk is voor komende transferzomer. Het nieuws rond Kroes kan ook gevolgen hebben voor de mogelijke komst van Graham Potter. De Engelsman is in gesprek over een trainersfunctie bij Ajax en het is algemeen bekend dat hij een goede band heeft met Kroes.