Derksen snapt terugkerende Kroes niet: 'Ik zou geen genoegen nemen met degradatie'

Derksen snapt terugkerende Kroes niet: 'Ik zou geen genoegen nemen met degradatie'

25 april - 22:34
28

René van der Gijp vindt dat Ajax een goede keuze heeft gemaakt door Alex Kroes terug te laten keren in het bestuur. De geschorste algemeen directeur gaat in Amsterdam de functie van titulair technisch directeur bekleden. Vandaag Inside-tafelgenoot Johan Derksen snapt niet goed dat Kroes zich zomaar laat 'degraderen'. 

"Het stelt de achterban wel gerust", concludeert Van der Gijp, doelend op de spraakmakende terugkeer van Kroes, die donderdagmiddag door Ajax werd bevestigd. "Je hebt hem nu een functie gegeven als technisch directeur. Ik vind het wel prima. Net zoals Wim Kieft maandag vertelde: hij heeft ook geen moord gepleegd. Hij heeft gewoon heel onhandig gehandeld met die aandelen. Er was veel onrust ontstaan als je hem echt weggestuurd had. Ik vind het wel een goede uitkomst."

Derksen is het niet helemaal eens met Van der Gijp. De besnorde analist is van mening dat Kroes niet tevreden moet zijn met deze ontwikkeling. "Ik zou als Alex Kroes daar geen genoegen mee nemen. Hij is aangesteld als algemeen directeur, hij heeft inderdaad een foutje gemaakt. Ik vind het meevallen, het was een uitglijder. Ik zou geen genoegen nemen met een degradatie."

"Ik ben heel blij dat we een oplossing hebben gevonden", zei Kroes donderdag zelf over zijn terugkeer. "We moeten de belangen van Ajax voorop stellen en de focus moet weer op voetbal. We hebben de steun van iedereen nodig om dit seizoen zo goed mogelijk af te sluiten. In dezelfde tijd moeten we gezamenlijk ook gaan nadenken en keuzes maken over volgend seizoen."