'Streep door naam van Oosting bij Feyenoord: trainer verlengt contract bij Twente'

'Streep door naam van Oosting bij Feyenoord: trainer verlengt contract bij Twente'

26 april - 15:10 Laatste update: 15:30
220

Er kan een streep door de naam van Joseph Oosting als mogelijke opvolger van Arne Slot bij Feyenoord. De oefenmeester is met FC Twente nagenoeg akkoord over een nieuwe verbintenis, zo meldt Tubantia. Daardoor blijft Oosting ook na deze zomer in Enschede actief.

Oosting is op dit moment bezig aan zijn eerste seizoen bij FC Twente en hij is met zijn ploeg hard op weg naar Champions League-voetbal. De naam van de 52-jarige trainer werd naar verluidt genoemd bij Feyenoord als mogelijke opvolger van Slot, die naar Liverpool lijkt te verkassen. Deze overstap lijkt er door de aanstaande contractverlenging niet meer in te zitten.

Tubantia schrijft dat er vanuit het kamp van Oosting nooit sprake is geweest van een mogelijke stap naar Feyenoord. Beide partijen waren al langere tijd in gesprek over een nieuwe verbintenis en er is inmiddels in hoofdlijnen een akkoord bereikt. De nieuwe verbintenis loopt tot de zomer van 2027.

Arnold Bruggink, technisch directeur van FC Twente, is vanaf de eerste dag al erg te spreken over de werkwijze van Oosting. Met het openbreken van het contract gaat een 'lang gekoesterde wens' in vervulling. "Er is hier iets in werking gezet wat misschien nog wel wordt onderschat: we staan niet zesde, maar derde!", reageert Bruggink. "Joseph is ambitieus, legt de lat hoog en er is volop aandacht voor de individuele ontwikkeling van spelers. Hij straalt in alles uit dat hij het naar de zin heeft en trots is om trainer van FC Twente te zijn. En dat zien we graag."