Nico Williams reageert op racistische uitlatingen: 'Je moet wel doorvoetballen'

Nico Williams reageert op racistische uitlatingen: 'Je moet wel doorvoetballen'

28 april - 07:58 Laatste update: 10:51
26

Athletic Bilbao-aanvaller Nico Williams heeft gereageerd op de racistische uitlatingen aan zijn adres tijdens het uitduel met Atlético Madrid. De buitenspeler hoorde apengeluiden bij het nemen van een hoekschop. Een paar minuten na dit incident haalde Williams zijn gram door te scoren.

"Ik wilde de corner gaan nemen en hoorde apengeluiden", legt Williams na afloop uit tegenover DAZN. "Er zijn maar weinig fans geweest die het deden en er zijn overal domme mensen... Maar ik hoop dat dit gedrag beetje bij beetje verandert."

Wedden

Meer odds

"We voeren een interne en externe strijd tegen racisme. Het is wat het is. Het is niet normaal om beledigd te worden vanwege je huidskleur", vervolgt Williams zijn verhaal. De vleugelaanvaller heeft niet getwijfeld om van het veld te stappen na de racistische uitlatingen. "Je moet wel doorvoetballen."

Een paar minuten na het incident schoot Williams namens Athletic Bilbao de gelijkmaker binnen. "Ik reageerde met boosheid in mijn lichaam. Het is niet normaal dat ze mij beledigen vanwege mijn huidskleur", besluit de aanvaller. Uiteindelijk ging Athletic Bilbao met 3-1 onderuit op bezoek bij Atlético Madrid.