Klaassen gaat in op Ajax-vertrek: 'Het voelde gewoon allemaal anders aan'

Klaassen gaat in op Ajax-vertrek: 'Het voelde gewoon allemaal anders aan'

28 april - 08:18 Laatste update: 08:20
71

Davy Klaassen is ervan overtuigd dat Ajax de sportieve kritisch snel weer te boven kan komen. De middenvelder koos in de zomer van 2023 voor een avontuur in Italië bij Internazionale, waar hij zich inmiddels heeft gekroond tot kampioen.

"Ik heb altijd gezegd dat ik Ajax niet zomaar zou verlaten. Dat was nu ook zo, alleen, met een grote club als Inter kwam een bijzondere kans voorbij", vertelt Klaassen in gesprek met Voetbal International. "En de situatie bij Ajax was natuurlijk ook heel anders, dat speelde ook mee. Het voelde niet meer als mijn thuis zoals het voorheen voelde, er was zo veel gebeurd en veranderd. Niet alleen afgelopen zomer, maar al langere tijd. Belangrijke jongens als Daley (Blind, red.) en Dusan (Tadic, red.) waren vertrokken, het voelde gewoon allemaal anders aan. Als dan zo’n kans voorbij komt, dan was mijn keuze gemaakt."

Wedden

Meer odds

De huidige situatie bij Ajax ziet Klaassen met lede ogen aan. "Dat is heel triest en doet pijn", aldus de middenvelder, die zoveel mogelijk wedstrijden probeert te kijken. "Tja, elke wedstrijd hoop je weer op een overwinning, maar het is een moeizaam seizoen. Met sommige jongens, zoals Steven Berghuis en Remko Pasveer, heb ik ook nog geregeld contact."

Voor Ajax is het nu zaak om weer terug te keren naar de top. "Het komt altijd goed met Ajax, dat is altijd zo geweest en zal ook altijd zo zijn", vertelt Klaassen. Hij vindt het lastig om in te schatten hoe snel dit kan gebeuren. "Maar ik ben er wel van overtuigd dat het allemaal ook snel weer kan omdraaien. Bij de mensen die er nu zitten, heb ik ook een beter gevoel. Volgens mij is in de komende transferzomer cruciaal dat er weer een juiste balans wordt gevonden in de selectie. Als je kijkt naar de successen van Ajax, dan kwamen die altijd tot stand doordat er een goede mix was tussen spelers, qua karakters, leeftijden, kwaliteiten, noem maar op. Als dat klopt, dan komt ook vanzelf het goede gevoel weer terug bij iedereen. Het echte gevoel van: Dit is mijn Ajax."