Van Hooijdonk en Afellay eensgezind over Driouech

Van Hooijdonk: 'Hij zou voor alle topclubs een aanwinst zijn, zou hem blind halen'

13 mei om 07:02

Couhaib Driouech zou een aanwinst zijn voor alle Nederlandse topploegen, vindt Pierre van Hooijdonk. Ibrahim Afellay is ook onder de indruk van de aanvaller van Excelsior, die zondag terugkeerde van een hamstringblessure.

Driouech maakte zondag tegen Heracles Almelo als invaller zijn rentree na een hamstringblessure. De buitenspeler was direct goed voor twee goals en één assist. "Hij stond koud in het veld en maakte gelijk weer het verschil", begint Afellay bij Studio Voetbal over Driouech. Vervolgens zoomt de analist in op de assist van de Excelsior-aanvaller "Die aanname ook... Hij neemt hem gelijk mee in de juiste richting en hoeft eigenlijk bijna niks meer te doen."

"Ook de explosiviteit die hij had: normaal gesproken heb je het gevoel dat je toch wat angstig bent, als je terugkomt van een hamstringblessure. Maar hij ging weer als de brandweer", vervolgt Afellay, die een transfer naar het geïnteresseerde PSV wel ziet zitten voor Driouech. "In de rol die PSV voor hem ziet, achter Noa Lang om eventueel nog wat te kunnen forceren, omdat ze dat altijd hadden met Vertessen: ik vind hem een zeer goede optie voor PSV, ook omdat het een jongen is die denk ik niet veel hoeft te gaan kosten."

"Hij zal niet het bedrag opleveren dat Excelsior vroeg in de winterstop. Het is ook nog een jonge jongen met doorgroeimogelijkheden. Hij heeft gewoon heel veel potentie", zo concludeert Afellay. Van Hooijdonk trekt vervolgens een korte, maar duidelijke conclusie. "Ik vind dat hij voor alle topploegen een aanwinst is. Blind halen? Ja."

Bekijk hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV: