Rosales twijfelt over Twente-toekomst: Wacht op de beste optie
"Ik ben zelf niet met FC Twente in gesprek"

Rosales twijfelt over Twente-toekomst: "Wacht op de beste optie"

13-02-2014 13:30
4

Roberto Rosales woont al bijna vier jaar in Nederland, maar schaatsen had hij nog nooit gedaan. De rechtsback van FC Twente zal waarschijnlijk niet dichterbij komen dan woensdag in de Euroborg, waar het veld veel weg had van de Olympische schaatsbaan in Sochi.

Jurre de Ruiter
GRONINGEN

Dusan Tadic vertelde na het duel met FC Groningen (1-1) niet op de hoogte te zijn van het Nederlandse succes op de Olympische Spelen en ook Rosales heeft weinig met de typisch Hollandse sport. "Nee, ik heb nog nooit geschaatst", zegt hij in gesprek met VoetbalPrimeur. "Maar dit veld was inderdaad verschrikkelijk."

"We waren inderdaad niet scherp"
"Dat mag echter geen excuus zijn. Het was voor beide teams hetzelfde veld. We hebben onze kansen gehad, maar maakten ze niet af", vervolgt Rosales, die met name Youness Mokhtar drie levensgrote kansen zag missen. Daarvoor was Groningen echter al op voorsprong gekomen door een vroeg doelpunt van Krisztian Adorján. De thuisploeg profiteerde zo optimaal van de gelaten start van Twente.

"Vooral in het begin waren we niet scherp genoeg. Dat heeft ons hier waarschijnlijk de zege gekost", stelt Rosales. "We misten de concentratie, verder kan ik er ook niet zoveel over zeggen. We moeten nu zorgen dat het niet weer gebeurt. Aan dit duel houden we een punt over en daar zijn we natuurlijk niet blij mee. We willen altijd winnen en hadden er de kansen voor. Maar we maakten fouten en daar moeten we van leren."

De knop om
"Zaterdag wacht alweer de volgende wedstrijd, een erg belangrijke bovendien", doelt de Zuid-Amerikaan op het thuisduel met Vitesse. "We hebben daar verloren (1-0, red.) en spelen nu thuis. Vitesse heeft een goede ploeg, het zal niet makkelijk worden. Maar als we ons eigen spel spelen kunnen we ze verslaan." Dat is nodig ook, want na twee keer puntenverlies op rij is Twente de aansluiting met Ajax kwijtgeraakt.

"Natuurlijk is het moeilijk, maar de knop moet om. Je weet dat de wedstrijd bij PSV erg lastig is en ook hier is het altijd moeilijk, maar we moeten door en ervoor zorgen dat we zaterdag weer winnen", zegt Rosales, die bezig lijkt aan zijn laatste wedstrijden in Nederland. FC Twente wil zijn aflopende contract graag verlengen, maar de 25-jarige Venezolaan twijfelt.

"Elke speler werkt om een volgende stap te kunnen maken"
"Ik ben momenteel zelf niet met FC Twente in gesprek. Ik focus me op de wedstrijden en mijn mensen werken aan mijn toekomst", aldus Rosales, die op een kans in het buitenland lijkt te hopen. "Ik wacht op de beste optie. In de tussentijd geef ik honderd procent op de training en probeer ik goede prestaties neer te zetten.

"Elke speler werkt voor zijn toekomst, om een volgende stap te kunnen maken. Dat geldt natuurlijk ook voor mij. We zien wel wat er straks gaat gebeuren", besluit de voetballer, die in 2010 voor zo'n twee miljoen euro werd overgenomen van AA Gent. Sindsdien speelde hij 149 wedstrijden voor de club uit Enschede, waarin hij vier keer scoorde.