Cruijff luidt noodklok voor Barça: Nu zie je het afbrokkelen
"Helaas gaat men daar bij Barcelona al jaren aan voorbij"

Cruijff luidt noodklok voor Barça: "Nu zie je het afbrokkelen"

14-04-2014 07:33
3

Johan Cruijff is absoluut niet te spreken over de ontwikkelingen bij FC Barcelona, dat dit seizoen zowel naast de landstitel als de Champions League lijkt te grijpen. De voormalig sterspeler stelt dat er in de top van de club een probleem is.

"Als het jaren duurt om iets op te bouwen, dan duurt het ook een paar jaar voor het weer wordt afgebouwd", zegt Cruijff in De Telegraaf. "De club heeft een tijdje kunnen voortborduren op de automatismen die onder Frank Rijkaard en Pep Guardiola in het elftal zijn gebracht, maar nu zie je het afbrokkelen. Het directe resultaat als het binnen de organisatie niet klopt."

"Het kan niet zo zijn dat over het hoofd van de trainer heen de clubleiding beslissingen op het technische vlak neemt", geeft El Salvador een toelichting. "Juist in het topvoetbal is het essentieel dat iedere schoenmaker bij z’n leest blijft. Helaas gaat men daar bij Barcelona al jaren aan voorbij." Barça speelt woensdag de bekerfinale tegen Real Madrid.

Wil jij zelf een keer in Camp Nou zitten? Bekijk het aanbod van zeer voordelige voetbalreizen en zie Lionel Messi met eigen ogen spelen!