Trotse Gerbrands neemt 'moeilijke beslissing' en verlaat AZ via voordeur
Algemeen directeur acht de tijd rijp voor een nieuwe wind in Alkmaar

Trotse Gerbrands neemt 'moeilijke beslissing' en verlaat AZ via voordeur

14-04-2014 11:50
7

AZ ziet per 1 september van dit jaar Toon Gerbrands vertrekken. De algemeen directeur heeft besloten een punt achter zijn verblijf in Alkmaar te zetten. Dat maakt AZ maandag bekend. Gerbrands gaf in meerdere gesprekken met de raad van commissarissen aan toe te zijn aan een nieuwe uitdaging in zijn carrière.

Gerbrands is bezig aan zijn twaalfde jaar in Alkmaarse dienst. De voormalig volleybaltrainer hield het hoofd van AZ onder meer boven water op het moment dat de club in een grote crisis verkeerde na de val van de DSB Bank van eigenaar Dirk Scheringa. Inmiddels is AZ financieel gezond, de club verblijft in de veilige categorie III van de licentiecommissie van de KNVB, en is voor Gerbrands het moment aangebroken om andere uitdagingen na te jagen.

"Ik heb een geweldige tijd gehad bij AZ en ben de club dankbaar voor de geboden kans om me te ontwikkelen als directeur in de voetbalwereld", zegt Gerbrands op de officiële website van AZ. "Ik heb veel zaken meegemaakt in die twaalf jaar en kijk met trots terug op hoe wij dit allemaal hebben gerealiseerd. Bij mijn karakter past uitdaging en ontwikkeling. Ik voel zelf aan dat dit het moment is om deze moeilijke beslissing te nemen."

De directeur wordt onder meer in verband gebracht met een rol bij PSV. Aanbiedingen ontving Gerbrands nog niet, stelt hij maandag. "Ik heb nog geen idee wat de toekomst mij gaat brengen. Ik heb nog geen aanbiedingen op zak en ik heb ook nog geen idee wat de volgende stap in mijn carrière zal zijn. Voor mijn gevoel kan ik meerdere kanten op. Daar ga ik de komende tijd over nadenken. Mijn grootste belang is nu om alle zaken bij AZ goed af te handelen en deze club door de voordeur te verlaten."

AZ begrijpt wens Gerbrands: "Dat respecteren we"
"AZ is Toon Gerbrands dankbaar voor zijn jarenlange inzet voor AZ", zegt René Neelissen, voorzitter van de raad van commissarissen, op het digitale thuis van de Alkmaarders. "Toon heeft onvoorwaardelijk en met grote betrokkenheid en inzet zijn taken in de directie van AZ verricht. Wij kennen zijn karakterstructuur en weten dat hij na een bepaalde periode toe is aan een nieuwe uitdaging. Dat begrijpen én respecteren we."

"Met de directie en de raad van commissarissen zijn wij begonnen met de zoektocht naar een opvolger", gaat Neelissen verder. "Voor alle belangrijke posities in de organisatie heeft AZ profielen opgesteld. Hiermee gaan wij voortvarend aan de slag. Aangezien Toon nog tot 1 september beschikbaar is voor AZ, hebben wij voldoende tijd om een opvolger te vinden."