Sterkhouder Oranje: Alles was kapot, dan stort je wereld wel even in
Strootman baalt nog altijd stevig van zware blessure en mislopen WK

Sterkhouder Oranje: "Alles was kapot, dan stort je wereld wel even in"

19-04-2014 16:31

Kevin Strootman verwacht dat Nederland het ook zonder hem goed gaat doen op het WK in Brazilië. De middenvelder van AS Roma baalt nog altijd stevig dat hij er vanwege een zware blessure zelf niet bij kan zijn, maar heeft het inmiddels een plekje kunnen geven.

Strootman liep op 9 maart een zware blessure op in de wedstrijd tegen Napoli. De middenvelder stak op dat moment in uitstekende vorm, maar kreeg al snel te horen dat hij het WK kon vergeten. "De terugreis uit Napels met de trein was lang. Ik sliep die nacht op de club, want ik kon niet lopen. Ik hield hoop. Eén, twee procent. Na de scan zei de dokter niets. Ik moest er echt om vragen. Alles was kapot. Dan stort je wereld wel even in."

"Toen mensen gingen bellen zat ik er helemaal doorheen", vertelt Strootman aan de NOS. "Het was een lastig gesprek. Hij wist ook niet wat hij moest zeggen. Het was een grote klap, je hebt toch het gevoel dat je het team in de steek laat." De middenvelder zal zelf niet naar Brazilië afreizen omdat hij zich in Nederland volledig wil focussen op zijn revalidatie.

De oud-speler van Sparta, FC Utrecht en PSV steekt zijn ploeggenoten echter een hart onder de riem en heeft vertrouwen in de kansen van Oranje. ""Het is apart dat veel mensen roepen je kunt beter niet gaan. Hoeveel landen zijn er geen favoriet op het wereldkampioenschap? Misschien wel twintig. Er is altijd wel een verrassing. We zijn goed door de kwalificatie heen gekomen, maar op het WK speel je tegen goede landen. We hebben een goed team als we collectief goed zijn."

Strootman erkent wel dat Nederland niet meer dezelfde status heeft als destijds op het WK in 2010. "Toen waren we favoriet en maakten we dat ook waar. Maar we hebben nu nog steeds kwaliteit genoeg om wedstrijden te beslissen met Arjen Robben, Rafael van der Vaart en Wesley Sneijder. Veel zal afhangen van de eerste wedstrijd. Niet zo zeer qua winst of verlies. Maar kan je daar een goede wedstrijd neerzetten. Ik geloof in Van Gaal. We zijn als team gegroeid."