Martino neemt verantwoordelijkheid: Barça onder mij gestopt met prijzen winnen
FC Barcelona-trainer: "Ik ben erg veeleisend voor mezelf"

Martino neemt verantwoordelijkheid: "Barça onder mij gestopt met prijzen winnen"

21-04-2014 08:27

FC Barcelona won zondagavond met 2-1 van Athletic Bilbao. De ploeg van trainer Gerardo Martino kwam in eigen huis op een 0-1 achterstand, doelpunten van Pedro en Lionel Messi brachten Barça toch de overwinning. Daarmee blijft de regerend kampioen op vier punten achterstand van koploper Atlético Madrid. Martino wil echter meer: "Ik ben erg veeleisend voor mezelf"

Kort na afloop van de wedstrijd stond Martino de aanwezige pers te woord. Bij een nederlaag had Barça op een bijna onoverbrugbare achterstand gekomen. De zege zorgt ervoor dat Atlético Madrid in zicht blijft, de koploper heeft vier punten meer. Mocht die achterstand blijven en Barcelona het kampioenschap mislopen, neemt Martino de consequenties. "Ik kwam naar een ploeg die normaal altijd wint. Toen ik bij de ploeg kwam, is men gestopt met winnen. Ik zie dat als mijn verantwoordelijkheid."

De oefenmeester was blij dat uitgerekend Messi de winnende treffer maakte. De Argentijn kreeg de afgelopen week de nodige kritiek na een aantal mindere optredens. "Hij reageert niet in de pers, maar laat zijn voeten spreken. Mooi, want van elke honderd wedstrijden speelt hij er 99 goed."

Wil jij zelf een keer in Camp Nou zitten? Bekijk het aanbod van zeer voordelige voetbalreizen en zie Lionel Messi met eigen ogen schitteren!