Als het me om de naam ging, was ik wel bij Feyenoord gebleven
"Ik ga niet naar de Premier League omdat het de Premier League is"

"Als het me om de naam ging, was ik wel bij Feyenoord gebleven"

23-04-2014 09:03
2

Kamohelo Mokotjo heeft bij PEC Zwolle het podium gekregen om te schitteren en daar maakt hij volop gebruik van. De middenvelder bewees in de bekerfinale tegen Ajax opnieuw dat hij toe is aan een stap hogerop.

Mokotjo heeft intens van de dagen na de bekerfinale genoten. "Ik heb van iedereen de meeste drank gehad", lacht de Zuid-Afrikaan in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Dit waren de beste dagen in mijn leven. Ik ben nog nooit zo gelukkig geweest en ik geloof ook niet dat ik ooit zo gelukkig ga worden."

Mokotjo had er reden toe om gelukkig te zijn. De middenvelder speelt een sleutelrol in het mooiste seizoen in de geschiedenis van PEC Zwolle. De controleur op het middenveld van Ron Jans is niet alleen een breker, veel meer is hij nog een bouwer en spelverdeler. "Xavi? Zo noemen ze mij in het nationale team van Zuid-Afrika ook", reageert hij als de vergelijking met de Spanjaard ter sprake komt. "Maar ik blijf liever gewoon Kamo."

Scouts uit binnen- en buitenland komen naar Zwolle om Mokotjo te bekijken. Onder meer 1. FC Nürnberg en Eintracht Frankfurt zijn geïnteresseerd, maar de 23-jarige Afrikaan kiest niet zomaar voor een avontuur in het buitenland. Hij moet overtuigd worden van het plan dat de club heeft.

"Ik ga niet naar de Premier League omdat het de Premier League is. Dat geldt ook voor de Spaanse en Duitse competitie. Het gaat me niet om de naam. Dan was ik wel bij Feyenoord gebleven. Het gaat vooral om de club en het voetbal dat die club speelt", aldus Mokotjo, die wel op een transfer hoopt. "Ik ben klaar voor de volgende stap in mijn carrière. Absoluut. Maar als dat niet meteen lukt, is het niet erg. De transfer komt vanzelf."