VoetbalPrimeur elftal van het jaar: middenveld (1)
Kies de beste verdedigende middenvelder van het seizoen

VoetbalPrimeur elftal van het jaar: middenveld (1)

02-05-2014 14:21
25

Het seizoen zit er bijna op, tijd dus om de balans op te maken! We nomineren per positie de beste spelers van het seizoen en komen zo tot het elftal van het jaar.

Dat bepalen wij niet zelf, maar daar vragen we de medewerking van onze bezoekers voor. Wij nomineren een aantal kandidaten, jullie hakken de knopen door via de poll onder dit bericht. We zijn inmiddels op het middenveld aangekomen. We zoeken twee middenvelders en leggen bij deze keuze het accent op de controlerende rol. In de volgende aflevering completeren we de middenlinie met twee aanvallend ingestelde middenvelders. De acht genomineerden:

Wedden

Meer odds

Daley Blind (Ajax)
Begon het seizoen als linksback, maar werd in de herfst overgeheveld naar het middenveld. Maakte daar niet direct indruk, maar groeide snel in zijn rol met de wedstrijd tegen Barcelona als hoogtepunt. Blind blijkt uitstekend tot zijn recht te komen in een centrale rol. Volgens bondscoach Louis van Gaal is hij daar ook op zijn best.

Felipe Gutierrez (FC Twente)
Deze Chileense spelmaker drukte dit seizoen zijn stempel op het spel van FC Twente. Gutierrez is niet de man van de doelpunten, maar brengt veel rust in het spel van de ploeg. Komende zomer komen we hem op het WK tegen als Chili de degens kruist met Oranje. Vast staat dat Gutierrez dit seizoen uitstekend in vorm was.

Celso Ortiz (AZ)
Hoe een trainerswissel in het voordeel van een 'afgeschreven' voetballer uit kan pakken bleek dit seizoen in Alkmaar. Celso Ortiz werd jarenlang over het hoofd gezien door Gertjan Verbeek, één van de eerste acties van diens opvolger Dick Advocaat was het promoveren van Ortiz van tribuneklant tot basisspeler. Kende een degelijk, sterk seizoen en is na jaren zelfs weer in beeld bij de nationale ploeg van Paraguay.

Mohamed El Makrini (SC Cambuur)
Dat de middenvelder van SC Cambuur kon voetballen, dat wisten we al een poosje. Maar dat hij zich zo gemakkelijk aan zou passen aan het Eredivisie-niveau was zelfs voor de meest rechtgeaarde voetbalvolger een verrassing. Deze 'marathonman' speelde een belangrijke rol in het prima seizoen van de Friezen: Cambuur blijft behouden voor de Eredivisie, maar blijft El Makrini ook in Nederland? Voor de middenvelder bestaat interesse uit onder meer Italië.

Jordy Clasie (Feyenoord)
Jaagt elke tegenstander af en is in balbezit bovendien een uitstekende middenvelder. Clasie speelde opnieuw een prima seizoen met Feyenoord en kan dat bekroond zien worden met een plek in de WK-selectie van Louis van Gaal. Deze 22-jarige Haarlemmer is onderhand onmisbaar op het middenrif van Feyenoord.

Kamohelo Mokotjo (PEC Zwolle)
De Zuid-Afrikaanse middenvelder kwam er bij Feyenoord niet aan te pas, maar bloeide in Zwolle helemaal op. Scoorde begin dit seizoen direct twee keer en was een dragende kracht in het elftal van de Zwolse bekerwinnaar. In de bekerfinale bewees Mokotjo nog maar eens hoe bepalend hij is bij de ploeg van Ron Jans.

Sjoerd Overgoor (Go Ahead Eagles)
Net als El Makrini heeft ook Sjoerd Overgoor zich dit seizoen dubbel en dwars bewezen in de Eredivisie. Het geroemde middenveld van Go Ahead Eagles brengt echter een groot nadeel met zich mee: kapers op de kust. Verschillende subtoppers uit de Eredivisie hebben hun oog laten vallen op Overgoor, de regisseur van het sterke middenveld in Deventer.

Marko Vejinovic (Vitesse)
Vejinovic werd door Peter Bosz meegenomen naar Arnhem en moest aanvankelijk genoegen nemen met een rol in de marge. Door de blessure van Theo Janssen veranderde dat. Met Vejinovic op het middenveld speelde Vitesse zijn beste wedstrijden. De collectieve vormdip na de winterstop zorgde er echter voor dat de Arnhemmers nog voor de finale van het seizoen afhaakten in de strijd om de titel. 

Ben jij het hiermee eens of mis je verdedigend ingestelde middenvelders in deze lijst? Maak je keuze via de poll!