Buitenlandse internationals plus Van Aanholt sluiten bij selectie aan

Vilhena verlaat training in Hoenderloo en vertrekt naar Doorwerth

15 mei om 12:15

Louis van Gaal is donderdag rond 12.00 uur zonder Tonny Vilhena begonnen aan de training van het Nederlands elftal. De middenvelder van Feyenoord maakt wel deel uit van de voorlopige WK-selectie maar meldt zich donderdagmiddag bij Jong Oranje, dat zich in Doorwerth voorbereidt op de duels in de EK-kwalificatie met Schotland en Luxemburg.

Wesley Sneijder (Galatasaray), Arjen Robben (Bayern München), Rafael van der Vaart (Hamburger SV), Nigel de Jong (AC Milan) en Jeremain Lens (Dinamo Kiev) zijn ook nog niet van de partij in Hoenderloo. Zij hebben komend weekeinde nog verplichtingen bij hun club en ontbreken daardoor zaterdagavond als het Nederlands elftal tegen Ecuador in de Arena oefent.

Van Gaal oefent donderdag met 24 van de dertig spelers uit zijn voorlopige selectie voor het WK. Jean-Paul Boetius, Karim Rekik en Quincy Promes trainen donderdag nog mee met de groep en melden zich daarna in Doorwerth bij Jong Oranje. Aanvoerder Robin van Persie is inmiddels ook aangekomen bij het Nederlands elftal, samen met Ron Vlaar, Klaas-Jan Huntelaar, Paul Verhaegh, Jonathan De Guzman, Leroy Fer, Michel Vorm, Tim Krul en Patrick van Aanholt.