Geen oud zeer bij Van Basten: Een geweldige jongen, die een eigen mening heeft
"Jeffrey is geen meeloper, dat vind ik alleen maar positief"

Geen oud zeer bij Van Basten: "Een geweldige jongen, die een eigen mening heeft"

20-05-2014 11:37

Marco van Basten maakte dinsdag tijdens zijn presentatie in Alkmaar bekend dat hij komend seizoen geassisteerd zal worden door Alex Pastoor. Daarmee gaat voor de oud-spits een voorname wens in vervulling.

"Ik heb het liefst een goede, ervaren gepassioneerde coach naast me. De keuze was om wederom iemand naast mij te hebben, die op die manier werkt. Alex voldoet aan die eisen", zegt Van Basten, die tevens Dennis Haar naast zich weet. Ook Martin Haar blijft betrokken bij de technische staf. De 'cultuurbewaker' van de Alkmaarse club gaat als specialistentrainer aan de slag en zal zich met name op het trainingsveld laten zien.

"We zullen zijn ervaring goed kunnen gebruiken. Hij is aangesteld als specialistentrainer en hij zal absoluut zijn waarde bewijzen op het trainingsveld", zegt Van Basten. Haar en AZ voerden verschillende gesprekken over zijn toekomst bij de club. Directeur voetbalzaken Earnest Stewart ontkent dat AZ geen plek voor Haar in de technische staf zag. "Het was nooit de bedoeling dat Martin de technische staf zou verlaten."

"Ik vind Jeffrey een geweldige jongen"
Van Basten wordt in Alkmaar herenigd met Jeffrey Gouweleeuw. De verdediger werkte in Heerenveen al samen met de coach, een succes werd dat niet. Tussen de twee deden zich incidentjes voor, uiteindelijk verkaste Gouweleeuw naar Alkmaar. Van Basten vindt dat er wat overdreven wordt ingesprongen op zijn relatie met de verdediger. "Ik vind Jeffrey een geweldige jongen, die een eigen mening heeft. Dat vind ik alleen maar positief."

"Ik heb graag spelers die eigen ideeën hebben. Jeffrey is geen meeloper. Dat we vorig jaar in Heerenveen wel eens een botsing hebben gehad vind ik niet een probleem. Een gesprek met Jeffrey vind ik niet eens nodig. We hebben twee keer een confrontatie gehad. Dat gebeurt wel vaker op het trainingsveld. Uiteindelijk is het een kleinigheidje geweest. Ik heb met Jeffrey absoluut een goed gevoel", besluit Van Basten.