Van den Ham laat Dordrecht verbouwereerd achter: Leuk is anders
"Hij gaf vorige week nog aan de intentie te hebben om bij te tekenen"

Van den Ham laat Dordrecht verbouwereerd achter: "Leuk is anders"

23-05-2014 12:35
1

Bij promovendus FC Dordrecht rekende men erop dat succestrainer Harry van den Ham ook in de Eredivisie voor de groep zou staan. Het vertrek naar FC Utrecht verraste De Schapenkoppen dan ook. In de Domstad wordt Van den Ham de assistent van de onervaren hoofdcoach Rob Alflen.

"Eerst was de afspraak om tot na het competitieslot te wachten, vervolgens zouden we het na de play-offs doen", reageert technisch directeur Marco Boogers van FC Dordrecht aan Voetbal International. "In hoofdlijnen waren we er ook al uit. Hij gaf vorige week nog aan de intentie te hebben om bij te tekenen."

"Ik was verrast", vervolgt Boogers. "Ik heb goed contact met Harry, maar ik hoorde gisteravond pas dat hij naar FC Utrecht ging. Ik vind het vooral erg jammer. Harry heeft goed werk verricht in Dordrecht en we waren nog niet klaar. Wel respecteer ik zijn besluit en wens ik hem uiteraard veel succes in Utrecht."

"Leuk is anders"
Van den Ham zette de media en ook FC Dordrecht diverse keren op het verkeerde been. Dordt zou zijn eerste optie zijn, vertelde de coach. Bovendien zei hij als genomineerde voor trainer van het jaar 'dan toch niet als assistent naar FC Utrecht te gaan'. Zo ver is het nu wel gekomen, want Van den Ham tekende voor drie jaar in de Domstad en dus moet Boogers op zoek naar een vervanger.

"Aangezien ik er tot gisteravond nog vanuit ging dat Harry zou blijven, heb ik me nog nergens in verdiept. Wel hebben wij altijd lijstjes klaarliggen, voor zowel spelers als trainers. Leuk is anders, maar we zijn niet in paniek. Dat zijn we in Dordrecht namelijk nooit", vertelt de technisch directeur.

Utrecht heeft staf compleet
Voor FC Utrecht betekent de aanstelling van Van den Ham dat de technische staf rond Alflen compleet is. De club legde daarnaast Sjors Ultee vast als assistent en Danny Koevermans als spitsentrainer. "Wij zijn heel blij met de komst van Harry", zegt algemeen directeur Wilco van Schaik tegen VI. "Hij stond bovenaan ons lijstje om als senior-coach aan de staf te worden toegevoegd."

"We zien voor hem een mooie rol bij onze club weggelegd voor de komende jaren. Zijn visie komt exact overeen met hoe we als FC Utrecht komend seizoen willen spelen. Hij is een bekende van de club en zal met zijn ervaring een duidelijke toegevoegde waarde zijn in de staf", aldus Van Schaik.