Hellas Verona licht optie voor Argentijn en kan nu gaan cashen bij topclubs
Iturbe voor vijftien miljoen gekocht van FC Porto; doorverkoop is de verwachting

Hellas Verona licht optie voor Argentijn en kan nu gaan cashen bij topclubs

27-05-2014 11:08

Juan Manuel Iturbe heeft de aandacht getrokken van diverse Europese topclubs en dat gegeven wordt door Hellas Verona mogelijk gebruikt om flink te cashen voor de Argentijn. De Italiaanse middenmoter maakte gebruik van de koopoptie en nam de aanvaller definitief over van FC Porto. Verwacht wordt dat de jeugdinternational nog deze zomer weer verkast.

De twintigjarige Iturbe maakte indruk tijdens een huurperiode van een seizoen bij Hellas Verona. De aanvaller trok daarmee de aandacht van onder meer Real Madrid, FC Barcelona en Liverpool. De Italianen hadden echter een koopoptie in het contract en die werd dinsdag officieel gelicht door Verona. FC Porto meldde dit nieuws vorige week al.

Hellas betaalt vijftien miljoen euro voor Iturbe, maar de verwachting is dat zij een hoger bedrag voor de Argentijn zullen incasseren bij doorverkoop. Volgens Italiaanse media is de club van voormalig FC Twente-goalie Nikolay Mihaylov van plan Iturbe nog in dezelfde transferperiode weer van de hand te doen.

"Hellas Verona kondigt aan dat het de optie tot koop, voor de speler Juan Manuel Iturbe van Porto, gelicht heeft. JMI15 is nu helemaal geel en blauw!", luidt het statement op de website van de nummer tien van de Serie A.