KNVB plaatst drietal Eredivisie-clubs officieel onder verscherpt toezicht
Licentiecommissie maakt nieuwe categroei-indeling betaald voetbal bekend

KNVB plaatst drietal Eredivisie-clubs officieel onder verscherpt toezicht

05-06-2014 12:12
6

De licentiecommissie van de KNVB heeft de nieuwe categorie-indeling van clubs in het betaald voetbal bekendgemaakt. Uit de indeling valt op te maken dat vijf clubs een onvoldoende scoren en onder verscherpt toezicht van de KNVB staan.

In categorie 1 zijn op basis van de ingediende halfjaarcijfers De Graafschap, Excelsior, FC Twente, Fortuna Sittard en NAC Breda ingedeeld, meldt de voetbalbond. Fortuna Sittard is sinds augustus 2012 een 'vaste waarde' in de gevarenzone. De overige clubs zijn per november 2013 vertegenwoordigd in categorie 1. In categorie 2 zijn zeventien clubs opgenomen, elf clubs zitten hebben hun zaakjes financieel prima voor elkaar. Ajax, Almere City FC, AZ, FC Oss, Feyenoord, Go Ahead Eagles, Heracles Almelo, PSV, sc Heerenveen, Sparta Rotterdam en Telstar krijgen een grote duim omhoog van de voetbalbond.

VVV-Venlo is niet ingedeeld door de voetbalbond. De licentiecommissie moet volgens de KNVB een specifiek onderdeel van de halfjaarcijfers van de club nader onderzoeken. Ten opzichte van het meetmoment van afgelopen jaar rond deze tijd is het aantal clubs in categorie 1 gestegen van drie naar vijf. Jupiler League-club Achilles '29 wordt als amateurvereniging niet door de KNVB opgenomen in de categorie-indeling. De beloftenteams van Ajax, PSV en FC Twente worden als onderdeel van de Eredivisie-clubs aangeduit.