Mertens: Apart, zeker omdat ik ze alle twee persoonlijk ken
Belg kijkt uit naar ontmoeting met ploeggenoten van Napoli: "Apart"

Mertens: "Apart, zeker omdat ik ze alle twee persoonlijk ken"

03-07-2014 07:26

Dries Mertens kijkt enorm uit naar de kwartfinale die zaterdagavond speelt tegen Argentinië. Een team met 'alleen maar topspelers' moet verslagen worden om de halve finale te bereiken. Met Federico Fernandez en Gonzalo Higuain komt hij bovendien twee ploeggenoten van Napoli tegen op het veld.

"Dat wordt toch wel iets apart, zeker omdat ik ze alle twee ook persoonlijk ken", zegt Mertens in gesprek met Het Laatste Nieuws. "Hoe goed ze zijn? Ach, Argentinië heeft toch alleen maar topspelers, dat weet iedereen. Hun linksachter ken ik wel niet meteen. Zabaleta is een back ja, maar die speelt op rechtsachter."

Mertens had een basisplaats tegen Amerika, maar werd in de tweede helft naar de kant gehaald door bondscoach Marc Wilmots. "Natuurlijk wil je langer blijven staan, zeker omdat je weet dat er nog meer ruimte gaat komen. Maar je weet ook dat er andere jongens klaar staan om in te vallen, die fris zitten en het verschil kunnen maken."

"Ik ben dus vooral blij dat we gewonnen hebben. Want het was toch nog even afzien in de slotfase, ook vanaf de bank. Thibaut (Courtois, red.) heeft ons uiteindelijk nog moeten rechthouden. Wat eigenlijk niet had gehoeven, hadden we onze kansen afgemaakt", aldus Mertens.