De Boer blij met aanwinst: Hij doet me qua stijl een beetje denken aan Robben
Kroaat Muric nog niet speelgerechtigd in Amsterdam

De Boer blij met aanwinst: "Hij doet me qua stijl een beetje denken aan Robben"

14-07-2014 10:39
13

Frank de Boer denkt dat Ajax met Robert Muric een mooi talent aan de selectie heeft toegevoegd. De achttienjarige buitenspeler is echter nog niet speelgerechtigd én geblesseerd.

"Robert is een beetje geblesseerd. Hij verzwikte in het bos zijn enkel toen hij voor zichzelf wilde trainen. Het is niet heel ernstig, maar hij moet eerst behandeld worden", vertelt De Boer in gesprek met Ajax Life. De Amsterdamse club maakte de komst van Muric twee weken geleden bekend, maar zijn vorige club Dinamo Zagreb spreekt van een onrechtmatige transfer.

"Marc Overmars en onze advocaat kennen de precieze stand van zaken. We hopen dat de zaak Muric zo snel mogelijk voorkomt en dat hij dan bij ons kan aansluiten. Ik ga er vanuit dat we hem gecontracteerd hebben", aldus De Boer, die denkt dat Ajax er een echte buitenspeler bij heeft. "Onze scouts hebben Muric volop aan het werk gezien. Ik heb zelf een mooi videootje bekeken. Dat zag er goed uit."

"Hij doet me qua stijl een beetje denken aan Robben. Vanaf rechts komt hij met zijn linkerbeen vaak naar binnen. Hij heeft veel dreiging, gaat graag op een tegenstander af en heeft een vrij goede steekbal", aldus De Boer, die tevreden is met de huidige vleugelspelers en geen versterking meer nodig heeft.