Ajax kan opgelucht ademhalen na medisch onderzoek sterkhouder
Blessure minder ernstig dan verwacht

Ajax kan opgelucht ademhalen na medisch onderzoek sterkhouder

14-07-2014 18:26
4

Daley Blind en Ajax kregen maandag goed nieuws over de door de verdediger/middenvelder opgelopen blessure tijdens het WK in Brazilië. Ondanks dat de steunpilaar van de Amsterdamse ploeg het speelveld zaterdag per brancard moest verlaten, blijkt de ernst van de blessure erg mee te vallen, meldt de landskampioen op de officiële website.

Medici van Ajax constateerden maandag dat Blind een verrekking opgelopen heeft aan de buitenste knieband. Verder werd er geen schade aangetroffen aan het gewricht. De international zal daarom hoogstwaarschijnlijk op 4 augustus weer op het trainingsveld te zien zijn van de Amsterdammers.

Blind maakte tijdens het WK in Brazilië een zeer sterke indruk. De zoon van de assistent-bondscoach wist met Oranje beslag te leggen op de bronzen medaille. Dit nadat het Nederlands elftal in de troostfinale te sterk was voor het gastland (0-3).

Blind mist net zoals Jasper Cillessen en Joël Veltman de opening van het nieuwe seizoen. Ajax gaf de drie spelers iets meer rust omdat ze actief waren tijdens het voornoemde mondiale evenement.