Scolari maakt zich uit de voeten, Braziliaanse primeur komt ter sprake
Bondscoach neemt afscheid na twee harde WK-dreunen

Scolari maakt zich uit de voeten, Braziliaanse primeur komt ter sprake

14-07-2014 23:51
5

Bondscoach Luiz Felipe Scolari is maandag opgestapt bij het Braziliaans voetbalelftal. De trainer heeft zijn conclusies getrokken na het teleurstellend verlopen WK in eigen land en diende zijn ontslag in bij de Braziliaanse voetbalbond CBF, die het verzoek tot ontslag inwilligde.

Brazilië werd in de halve finales uitgeschakeld door Duitsland, dat het gastland met liefst 7-1 versloeg. Daarna volgde de 3-0 nederlaag tegen Oranje in de strijd om brons. Naast Scolari stapte ook de rest van de technische staf van de 'Seleçao' op.

De Braziliaanse televisiezender Globo meldde zondag (plaatselijke tijd) al dat de 65-jarige oefenmeester zijn ontslag had ingediend, maar dat werd maandag pas bevestigd door de CBF. De bond heeft voor donderdag een persconferentie aangekondigd, waar tekst en uitleg over het vertrek van Scolari zal worden gegeven.

Wie de opvolger van Scolari wordt is nog nog niet bekend. Lokale media meldden dat de bond mogelijk een buitenlandse trainer wil aantrekken. Dat is nog nooit eerder voorgekomen. Het eerste grote toernooi waar Brazilië aan meedoet is de Copa America, die volgend jaar in Chili wordt gehouden.