'Absolute nummer één' is te duur voor PSV: Zulke bedragen gaan we niet betalen
Trainer Cocu blijft hoopvol: "Ik hoop dat het gaat lukken om hem te strikken"

'Absolute nummer één' is te duur voor PSV: "Zulke bedragen gaan we niet betalen"

21-07-2014 07:15
14

PSV maakt zich zorgen. De club uit Eindhoven hoopt zich deze zomer te versterken met Steven Defour, maar de Belgische droomaanwinst van FC Porto is vooralsnog te duur voor de Eredivisie-club.

De Eindhovenaren willen maximaal 4 á 5 miljoen euro betalen voor Defour, terwijl FC Porto een bedrag van 8 á 9 miljoen euro vraagt. "Defour is te duur. FC Porto vraagt te veel. Zulke bedragen gaan we niet betalen", zegt manager technische zaken, Marcel Brands, in gesprek met De Telegraaf. De 26-jarige international van België wil dolgraag naar PSV, bevestigt de agent van de Belg nog maar eens.

"Steven wil heel graag. Het ligt puur tussen de clubs. Als de clubs eruit komen, zal het met Steven geen probleem meer zijn", aldus Paul Stefani in de krant. De transfer van Defour heeft meer voeten in de aarde door de betrokkenheid van twee investeringsmaatschappijen, weet Telesport. De twee bedrijven zijn voor 45 procent eigenaar van de rechten van de international van België.

"Defour is de absolute nummer één en daar gaan we ook voor", spreekt trainer Phillip Cocu de hoop uit op het afronden van de komst van Defour. "Het is een sleutelpositie in het elftal. Hij kan controlerend spelen, maar is ook een heel dynamische speler, die de ploeg bij de hand neemt. Daarnaast is hij een intelligente speler, die het spel goed voorwaarts kan verplaatsen. Ook heeft hij al zeven, acht jaar ervaring bij grote clubs. Ik hoop dat het gaat lukken om hem te strikken."