Geen enkele voetballer verdient het om zo behandeld te worden als Suarez
Cavani: "Ze hebben de situatie rond Luis op een agressieve manier aangepakt"

"Geen enkele voetballer verdient het om zo behandeld te worden als Suarez"

22-07-2014 11:08
10

Edinson Cavani is nog altijd woest op de FIFA. De aanvaller van Paris Saint-Germain en de Uruguayaanse nationale ploeg vindt dat zijn land- en teamgenoot Luis Suarez te hard gestraft is door de wereldvoetbalbond.

Suarez ging tijdens het WK in Brazilië – niet voor het eerst – over de schreef. In het duel met Italië beet hij tegenstander Giorgio Chiellini in zijn schouder. De aanvaller moest het WK-toneel direct verlaten en werd bovendien voor vier maanden geschorst van alle voetbalgerelateerde activiteiten. Cavani is van mening dat zijn teamgenoot als een beest behandeld is door de voetbalfederatie.

"Luis heeft absoluut een fout gemaakt en het is goed dat hij daarvoor gestraft is", zegt Cavani in El Observador. "Maar ik vind dat de sanctie die hem is opgelegd niet gepast is. Ze schopten hem van het WK en verboden hem om nog voet te zetten op een voetbalveld. Geen enkele voetballer verdient het om zo behandeld te worden. Ze hebben de situatie rond Luis op een agressieve manier aangepakt. De straf heeft het nationale team echt geraakt."

"Op een voetbalveld worden fouten gemaakt, maar het is makkelijk om als buitenstaander een mening te hebben en als speler veroordeeld te worden door mensen die nog nooit tegen een bal hebben getrapt." Ondanks zijn schorsing maakte Suarez deze zomer de overstap van Liverpool naar FC Barcelona. De Spaanse gigant betaalde 88 miljoen euro voor de aanvaller, die vanaf 26 oktober weer speelgerechtigd is.