'Benfica vergeet Zoet en biedt Oranje sta-in-de-weg droomtransfer'
Sportief directeur Italiaanse club: "Het lijkt erop dat hij naar Benfica gaat"

'Benfica vergeet Zoet en biedt Oranje sta-in-de-weg droomtransfer'

25-07-2014 13:22
1

Sergio Romero heeft zijn gewenste transfer bijna te pakken. De Argentijnse doelman staat op het punt om Sampdoria te verruilen voor de Portugese topclub Benfica. Dat meldt A Bola vrijdag.

De Argentijnse doelman, die onlangs met zijn land in de WK-finale van het eindtoernooi in Brazilië stond, mag de Italiaanse club ondanks een doorlopend contract verlaten. Afgelopen seizoen liet Sampdoria Romero al op huurbasis naar AS Monaco vertrekken. "Romero verlaat de club", zegt Carlo Osti, sportief directeur van Sampdoria, vrijdag. "Het lijkt erop dat hij naar Benfica gaat. In de komende dagen zal er meer nieuws volgen."

Benfica moest op zoek naar een nieuwe doelman nadat het Jan Oblak eerder verkocht aan Atlético Madrid. Eerder zou de Portugese verliezend Europa League-finalist een poging hebben willen wagen voor PSV-doelman Jeroen Zoet. In Eindhoven ontving men echter geen bod op de Nederlandse keeper. Romero lijkt nu de eerste keus te zijn van de regerend kampioen van Portugal.

De Argentijn werd in Nederland in het verleden kampioen met AZ. Tijdens het WK in Brazilië bleek Romero een niet te nemen horde voor het Nederlands elftal. In de halve finale greep Romero een heldenrol door in de strafschoppenserie twee penalty's te keren. Ron Vlaar en Wesley Sneijder vonden de oud-AZ'er op hun weg. In de finale ging Argentinië met 1-0 onderuit tegen Duitsland.