Promovendus keihard op zijn plek gezet: Handhaving wordt een zware klus
"Het wordt weer een kwestie van overleven, omdat we nog kwaliteit en kwantiteit missen"

Promovendus keihard op zijn plek gezet: "Handhaving wordt een zware klus"

29-07-2014 11:00
6

Jurgen Streppel gaat als trainer van Willem II een loodzwaar jaar tegemoet. Als kampioen van de Jupiler League maken de Tilburgers zich op voor het eerste jaar in de Eredivisie, maar ruimte voor versterkingen is er amper.

Willem II trok tot op heden Kostas Lamprou (gehuurd van Feyenoord), Fabian Sporkslede (gehuurd van Ajax) en Ben Sahar (transfervrij) aan en zou graag nog wat meer spelers aan de selectie willen toevoegen. Frank van der Struijk traint momenteel mee, maar zelfs voor een clubloze voetballer is momenteel geen geld.

"Ik zou Frank er graag bij willen hebben, maar we hebben niet de financiële middelen om hem te contracteren. Het blijft passen en meten", zegt Streppel in De Telegraaf. De oefenmeester weet dat wat extra kwaliteit gewenst is, zeker na de afslachting van afgelopen zondag tegen Olympique Marseille (5-0). Willem II werd in Frankrijk keihard op zijn plek gezet en weet dus wat het kan verwachten als er volgende week wordt geopend tegen PSV.

"Dit was een goed leermoment voor mijn spelers. Al onze zwakke plekken werden blootgelegd. Dat is pijnlijk, maar we weten precies waar onze tekortkomingen liggen", aldus Streppel, die ook de leiding had over het Willem II dat in het seizoen 2012/13 kansloos uit de Eredivisie degradeerde. De Brabanders speelden toen aanvallend voetbal, maar misten simpelweg kwaliteit om overeind te blijven.

Toch is Streppel redelijk positief over het komende jaar. "We zijn gegroeid, maar het blijft evengoed een zware klus om ons te handhaven. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor ons, maar voor nog een stuk of vijf andere ploegen. Het wordt weer een kwestie van overleven, omdat we nog kwaliteit en kwantiteit missen. Een reëel beeld van onze kansen schetsen, kan pas na het sluiten van de transfermarkt."