Deens voetballer van het jaar: Ik denk dat FC Twente beter bij mij past dan PSV
"Ik denk dat ik me eerst op de rechterflank moet richten, dat vindt de coach ook"

Deens voetballer van het jaar: "Ik denk dat FC Twente beter bij mij past dan PSV"

08-08-2014 09:49
3

Kasper Kusk werd afgelopen seizoen door de trainers uitgeroepen tot beste speler van de Deense competitie. Tijd om een volgende stap in zijn carrière te maken. Hij tekende een contract bij FC Twente. Kusk sprak ook met PSV.

"Maar eigenlijk had ik meteen het beste gevoel bij FC Twente", zegt hij in gesprek met Metro. "Zeker na het gesprek met Alfred Schreuder. Hij heeft een duidelijk plan met mij waar vertrouwen uit blijkt. Ik denk dat FC Twente beter bij mij past dan PSV. Twente weet precies wat het wil, de wijze waarop het speelt past ook beter bij mijn kwaliteiten. En het feit dat hier landgenoten spelen, vind ik ook belangrijk. Qua aanpassing is het natuurlijk perfect dat Andreas Bjelland en Joachim Andersen hier al spelen. Dat maakt het allemaal wat makkelijker."

Kusk liet zich ook informeren door goede vriend Lucas Andersen, speler van Ajax. "Wie ik ook sprak, iedereen zei dat het voor mij de tijd was om de stap te maken. De Eredivisie is een veel technischer competitie dan de Deense en Twente staat bekend om zijn mooie voetbal. Ook ligt de mentaliteit van de Nederlanders dicht bij die van de Denen. Ik denk dat het een goede match wordt."

Kusk richt zich in eerste instantie op de positie van rechterspits. "In mijn laatste seizoen bij Aalborg heb ik het meeste aan de rechterkant gespeeld. Ik kon vaak mijn actie naar binnen maken, ook omdat we bij Aalborg met een offensieve rechtsback speelden. Eigenlijk zoals Twente speelt dus. Op de tien kan ik ook uit de voeten, maar dat is een moeilijkere positie in tactisch opzicht. Ik denk dat ik me eerst op de rechterflank moet richten, dat vindt de coach ook."