'Agüero strijkt riant weeksalaris op met nieuw contract bij Manchester City'
'Manchester City wil contract Agüero zo snel mogelijk verlengen'

'Agüero strijkt riant weeksalaris op met nieuw contract bij Manchester City'

08-08-2014 10:26
4

Manchester City hoopt Sergio Agüero langer aan zich te binden. De Engels kampioen wenst de contractverlenging voor de start van de competitie te laten plaatsvinden. In Manchester ligt een weeksalaris van 260.000 euro op de Argentijn te wachten.

Samen met Vincent Kompany wordt Agüero gezien als een steunpilaar bij de Premier League-club. De eerste gesprekken zijn goed verlopen, zo meldt Daily Mail. Omdat Real Madrid en FC Barcelona de verrichtingen van de voorhoedespeler volgen, wil City de contractverlenging zo snel mogelijk doorvoeren. Zijn huidige verbintenis loopt echter nog tot de zomer van 2017.

Agüero werd het afgelopen seizoen geteisterd door blessureleed, maar scoorde desondanks 28 doelpunten in 34 wedstrijden. City is eveneens van plan om Edin Dzeko, Joe Hart en James Milner langer aan zich te binden. Laatstgenoemde wil eerst afwachten hoeveel speelminuten hij aankomend seizoen krijgt van hoofdtrainer Manuel Pellegrini.

Kun begon zijn loopbaan bij Independiente in Argentinië. In 2006 werden de kwaliteiten van de aanvaller ontdekt door Atlético Madrid. Na ruim honderdvijftig duels voor de Madrilenen koos Agüero in 2011 voor een transfer naar Manchester City.