'FC Twente schakelt van Ziyech over naar FC Utrecht-middenvelder'
Tukkers zoeken ondanks aantrekken Mokotjo vervanger voor Promes

'FC Twente schakelt van Ziyech over naar FC Utrecht-middenvelder'

09-08-2014 08:04
7

FC Twente schakelde na het vertrek van Quincy Promes snel en haalde met Kamohelo Mokotjo een nieuwe middenvelder. De Tukkers zijn echter nog op zoek naar een echte vervanger van de naar Spartak Moskou vertrokken aanvallende middenvelder, waar Mokotjo defensiever is ingesteld. Jens Toornstra is in beeld als mogelijke aanwinst.

De 25-jarige Toornstra is een serieuze optie voor FC Twente, meldt TC/Tubantia. De aanvallend ingestelde middenvelder is bij de club uit de Domstad in het bezit van een contract tot de zomer van 2017. De voormalig speler van ADO Den Haag was afgelopen seizoen goed voor twaalf treffers in 33 wedstrijden.

In eerste instantie leek FC Twente voor Hakim Ziyech te gaan als nieuwe aanvallende middenvelder. Het vorig seizoen doorgebroken talent van sc Heerenveen is echter te duur volgens de club uit Enschede. De komst van Ziyech is dan ook op de lange baan geschoven.

FC Twente heeft met het vertrek van Promes wel het nodige geld ontvangen om de selectie te versterken. Het bedrag dat men ontvangt voor de overstap van het eigen talent naar Rusland kan oplopen tot vijftien miljoen euro.