'Opa van Ajax': Er speelt helemaal niets, ik zit niet op een transfer te wachten
"Het is niet aan mij om het initiatief te nemen om over contractverlenging te praten"

'Opa van Ajax': "Er speelt helemaal niets, ik zit niet op een transfer te wachten"

11-08-2014 08:18
6

Lasse Schöne is niet van plan om Ajax nog voor het einde van de transferperiode te verlaten. De Deense routinier binnen de selectie van trainer Frank de Boer heeft het prima naar zijn zin in Amsterdam.

"Ik heb het uitstekend naar mijn zin hier, er speelt helemaal niets en ik zit niet op een transfer te wachten. Ik ben honderd procent op Ajax gefocust en sta open voor een langer verblijf. Het is niet aan mij om het initiatief te nemen om over contractverlenging te praten. Ik wacht af", aldus Schöne, die in de zomer van 2012 transfervrij werd overgenomen van NEC Nijmegen, in De Telegraaf. In Amsterdam heeft de Deen een contract tot de zomer van 2015.

Doordat Schöne Ajax vier jaar geleden niets kostte, ze de club de middenvelder niet onder druk om een beslissing over zijn toekomst te nemen. Schöne werd de afgelopen periode onder meer in verband gebracht met AC Milan. Schöne, met zijn 28 jaar een ervaren speler in de Ajax-selectie, wordt hier en daar al eens 'opa' genoemd in Amsterdam, vertelde hij eerder aan NUsport. Tegen Vitesse (4-1 winst) was 'senior' Schöne direct weer belangrijk.

De Deen scoorde twee keer en leverde een assist af. "Het was een heerlijke overwinning. Als je ziet hoeveel moeite we de laatste jaren met Vitesse hebben gehad, dan voelt dit wel goed, ja. Misschien was de zege wat geflatteerd, maar de tweede helft speelden we bij vlagen uitstekend", aldus Schöne in Telesport.