Alderweireld hoopt op verhuur: Volgend jaar situatie opnieuw bekijken
"Als er een oplossing is, zal Atlético Toby niet tegenhouden"

Alderweireld hoopt op verhuur: "Volgend jaar situatie opnieuw bekijken"

13-08-2014 09:14
6

Toby Alderweireld staat open voor een vertrek bij Atlético Madrid. De Spaanse club wil meewerken aan een tijdelijk of definitief vertrek. De voormalig Ajacied hoopt zelf op een tijdelijk vertrek. "Zodat we de situatie volgend jaar opnieuw kunnen bekijken."

"We hebben daar het voorbije jaar al verschillende gesprekken over gevoerd en Atletico begrijpt dat we het niet zinvol vinden om Toby nog een jaar op de bank te laten", zegt Vic Alderweireld, vader van de Belgische verdediger, in gesprek met Gazet van Antwerpen. "Hij wil spelen. Als er een oplossing is, zal Atlético Toby niet tegenhouden."

Trainer Diego Simeone geeft in het centrum de voorkeur aan Diego Godin en Miranda. Maar wat als één van die spelers vertrekt? "Daarom vinden we ook dat je niet te snel ergens mag weggaan. Atlético is een absolute topploeg. Je kan niet plots veel lager gaan spelen. Daarom is een uitleenbeurt de beste optie, zodat we de situatie volgend jaar opnieuw kunnen bekijken."

De 25-jarige Alderweireld werd in zijn eerste jaar in Spanje kampioen met Atlético Madrid, hij kwam echter slechts twaalf competitiewedstrijden in actie. Als invaller kwam hij ook in actie tijdens de verloren Champions League-finale tegen Real Madrid. Deze zomer is de Belg gelinkt aan clubs uit Engeland en Spanje.