De Boer: Meestal lukken die acties toch niet en krijg je ook nog een doodschop
"Dat moet hij beseffen, uiteindelijk heeft hij zichzelf er niet mee, maar Niklas. Het team heeft 'ie ermee"

De Boer: "Meestal lukken die acties toch niet en krijg je ook nog een doodschop"

20-08-2014 09:52
8

Anwar El Ghazi tekende afgelopen zondag zijn eerste Eredivisie-treffer namens Ajax aan. Op bezoek bij AZ knalde de buitenspeler hard en geplaatst raak. Daarmee onderstreepte hij het gelijk van trainer Frank de Boer. De coach besloot El Ghazi dit seizoen op te nemen in zijn A-selectie.

"Als je goed bent ben je er klaar voor", zegt De Boer in gesprek met Ajax TV. "Ik denk dat hij vorig jaar aan het einde van het seizoen heeft bewezen dat hij op de goeie weg was en dat dat niet onopgemerkt gebleven is bij ons. Dat heeft hij voortgezet. Doordat Lesly de Sa wegging (verhuurd aan Go Ahead Eagles, red.) kwam er een gaatje vrij in de selectie en dat heb ik ook direct tegen hem gezegd. Hij heeft die kans met beide handen aangegrepen, het is mooi om te zien dat een jeugdspeler in de picture komt."

Toch was De Boer niet helemaal tevreden na het bezoek aan Alkmaar. El Ghazi daagde in de blessuretijd van de wedstrijd tegenstander Jeffrey Gouweleeuw uit en moest dat uiteindelijk bekopen met een harde tik. Daarop ontstond een opstootje, waarbij Ajax-aanvoerder Niklas Moisander tegen een gele kaart aan liep. De Boer was not amused, liet El Ghazi na de wedstrijd al weten.

"Ik had het er net met de trainer over, die heeft me ook al op mijn kloten gegeven", zei de aanvaller. "Hij zei dat het juist goed was dat ik die schop kreeg, zodat ik het nooit meer ga doen. Het was stom." De Boer licht zijn harde woorden toe: "Heel veel jeugdspelers, en ik weet wel daarom noemen we het ook wel een beetje de jeugdigheid bij dat soort spelers, denken dat dat leuk is ofzo", zegt De Boer over de actie van El Ghazi. "Meestal lukken die acties toch helemaal niet en dan krijg je ook nog een doodschop."

"De grootste ergernis vind ik nog; uiteindelijk krijgt Niklas Moisander een gele kaart door dit voorval. En dat moet hij beseffen, uiteindelijk heeft hij zichzelf er niet mee, maar Niklas. Het team heeft 'ie ermee. Dat vind ik erger eerlijk gezegd. Het is een goede les voor hem. Hij moet gewoon met z'n acties op snelheid een tegenstander gek maken en niet vijf keer een beetje met je been door de lucht heen zwaaien."