'Heerenveen vindt in Nijmegen versterking voor onderbezette linkerflank'
Friese club wil Deense verdediger graag naar Heerenveen halen

'Heerenveen vindt in Nijmegen versterking voor onderbezette linkerflank'

20-08-2014 12:27

Kevin Conboy staat in de belangstelling van sc Heerenveen. De 26-jarige Deense verdediger van NEC Nijmegen is in Friesland in beeld om de onderbezetting op de linkerflank van de defensie op te heffen, weet Voetbal International.

De verdediger, bezig aan zijn vierde seizoen in Nijmegen, heeft bij NEC een contract tot de zomer van 2015. Hans Vonk, technisch directeur van sc Heerenveen, bevestigt tegenover het magazine dat Conboy op het verlanglijstje staat van de Eredivisie-club. Conboy degradeerde afgelopen seizoen met NEC naar de Jupiler League. De Deen kwam 33 keer in actie in de Eredivisie. Eerder werd Conboy ook begeerd door FC Groningen.

NEC Nijmegen, dat deze zomer bezig is met een grote schoonmaak, hoopt ondertussen 'topaankoop' Lasse Nielsen kwijt te spelen. De Deense verdediger, die in de winterstop van het afgelopen seizoen met grote trots werd gepresenteerd in Nijmegen, zou in de belangstelling staan van clubs uit Frankrijk en Denemarken. De bij NEC deels mislukte Nielsen heeft volgens VI geen trek in een terugkeer naar zijn vaderland.