Jans tevreden en ontevreden tegelijk: Op sommige punten beter dan Sparta Praag
Zwolle laat overwinning uit handen glippen

Jans tevreden en ontevreden tegelijk: "Op sommige punten beter dan Sparta Praag"

21-08-2014 22:46
4

Trainer Ron Jans van PEC Zwolle reageerde donderdagavond met gemengde gevoelens op de remise tegen Sparta Praag (1-1). "We hadden deze wedstrijd kunnen winnen en misschien ook wel moeten winnen."

"Ik ben daarom eigenlijk tevreden en ontevreden tegelijk. We hebben onszelf duidelijk tekortgedaan", gaf de coach te kennen na de Europese ouverture van de Zwollenaren. " PEC Zwolle miste in de ijzersterke eerste helft onder meer een strafschop, genomen door verdediger Maikel van der Werff, en gaf in de slotfase een net verkregen voorsprong alsnog uit handen. "Mede daardoor was de stemming in de kleedkamer wat bedroefd'', liet Jans weten.

"Toch is het heel positief dat we op sommige punten beter waren dan Sparta Praag. En dat voor de nummer elf van Nederland tegen de kampioen van Tsjechië. Ik zie daarom geen enkele reden waarom we volgende week in Tsjechië kansloos zouden zijn. Er had hier voor ons meer ingezeten. Dat gevoel nemen we mee naar Praag. Maar eerst zondag thuis tegen Vitesse. Ik ben benieuwd hoe de ploeg met de vermoeidheid en de teleurstelling omgaat.''