Brands rekent op Guardado: Maar met Valencia nog geen akkoord
PSV krijgt zaterdagavond uitsluitsel

Brands rekent op Guardado: "Maar met Valencia nog geen akkoord"

22-08-2014 23:01
10

Andrès Guardado lijkt inderdaad op weg naar PSV. Technisch manager Marcel Brands bevestigt de concrete belangstelling voor de middenvelder van Valencia CF en hoopt zaterdagavond groen licht te krijgen van de Spaanse topclub, vertelt hij in gesprek met Voetbal International.

"Ik heb vandaag met Guardado en zijn agent gesproken. Met hem komen we er wel uit, hij wil graag. Met Valencia is er nog geen akkoord. Daarom is hij ook opgenomen in selectie voor uitduel met Sevilla van zaterdag", aldus Brands. "Niettemin verwacht ik na die wedstrijd met Valencia tot akkoord te komen over een huur en dan kan het snel gaan. Ik hoop hem zondag of maandag in Nederland te verwelkomen. Omdat hij beschikt over Spaans paspoort moet de overschrijving ook snel kunnen gaan."

Brands ziet Guardado als een directe versterking voor de basis van PSV. "Het is een linksbenig middenvelder, die eventueel ook als linksback kan spelen. Maar zijn voorkeur ligt op het middenveld. Hij spreekt perfect Engels, en van mijn goede vriend Hector Moreno – de Mexicaanse international die ik ooit naar AZ haalde - heb ik louter positieve verhalen gehoord over de persoonlijkheid van Guardado. Na het afketsen van Defour hadden we twee andere opties, waaronder Guardado. Als het lukt zijn we zeer tevreden."

PSV wil de 27-jarige Guardado, die al meer dan honderd interlands heeft gespeeld voor Mexico, voor een jaar huren van Valencia. Er is naar verwachting geen sprake van een optie tot koop, waardoor Guardado vooral een oplossing voor de korte termijn lijkt.