Arsenal baalt en moet spits missen: Dat zou wel eens lang kunnen zijn
Giroud mogelijk lang aan de kant met enkelblessure

Arsenal baalt en moet spits missen: "Dat zou wel eens lang kunnen zijn"

26-08-2014 16:09

Trainer Arsène Wenger van Arsenal kan mogelijk maanden niet beschikken over Olivier Giroud. De spits liep zaterdag in de wedstrijd tegen Everton een ogenschijnlijk zware enkelblessure op.

Het duel met het uit Liverpool afkomstige Everton eindigde in 2-2. Arsenal keek tegen een 2-0 achterstand aan, maar wist in de slotfase van het treffen de stand gelijk te trekken. Voor Giroud komt de return in de play-offs voor de groepsfase van de Champions League in ieder geval te vroeg. Woensdag neemt Arsenal het in eigen huis opnieuw op tegen Besiktas. in Turkije werd vorige week met 0-0 gelijkgespeeld.

"Olivier zal niet spelen tegen Besiktas", verzekerde Wenger, geciteerd door het ANP, maandag in de aanloop naar het treffen met de Turken. "Hij gaat naar een medisch specialist en daarna zullen we kijken hoe lang hij uit de roulatie is. Dat zou wel eens lang kunnen zijn, maar dat zien we woensdag. Zijn blessure is een grote tegenvaller voor ons, maar we blijven gefocust op het duel met de Turken."

Wenger heeft Lukas Podolski door de afwezigheid van Giroud weer opgenomen in de selectie voor het thuisduel met Besiktas. De Duits international zat tegen Everton niet bij de groep, wat voor geruchten zorgde over een ophanden zijnde transfer. Podolski zou in de belangstelling staan van VfL Wolfsburg, maar blijft als het aan Wenger ligt, gewoon in Londen. "Hij zit weer bij de ploeg en dat blijft hij."