'FC Utrecht heeft verdediger binnen en verhuurt scorende spits opnieuw'
Letschert gehuurd van Roda JC, De Kogel naar Almere

'FC Utrecht heeft verdediger binnen en verhuurt scorende spits opnieuw'

01-09-2014 11:24
1

FC Utrecht heeft op de laatste dag van de geopende transfermarkt nog enkele mutaties in de selectie. Volgens RTV Utrecht is de komst van Timo Letschert afgerond en vertrekt Leon de Kogel naar Almere City FC.

Letschert krijgt daarmee de door hem gewenste transfer. De verdediger was zelf in de veronderstelling dat hij na afloop van zijn halfjarige contract bij Roda JC Kerkrade kon gaan en staan waar hij wilde, terwijl de club een eenzijdige optie voor twee seizoenen lichtte. De voormalig speler van FC Groningen verloor zijn arbitragezaak, maar verkast nu alsnog.

FC Utrecht neemt de 21-jarige, die zowel centraal als rechtsback kan spelen, voor tien maanden op huurbasis over van de gedegradeerde Limburgers. Daarbij is tevens een optie tot koop bedongen. Waar Letschert náár de Domstad komt, vertrekt De Kogel opnieuw. De spits wordt wederom verhuurd, deze keer aan Almere City.

De Kogel hoefde in Utrecht niet op veel speeltijd te rekenen, omdat de club Ruud Boymans, Rubio Rubin en Nacer Barazite aantrok. De aanvaller scoorde al wel dit seizoen. Tegen Willem II maakte De Kogel de winnende 2-1. Vorig jaar werd hij aan VVV-Venlo uitgeleend.