Problemen voor Hiddink: ook laatste Feyenoorder meldt zich af voor Oranje
"Ik voel me niet helemaal fit"

Problemen voor Hiddink: ook laatste Feyenoorder meldt zich af voor Oranje

01-09-2014 15:24

Guus Hiddink heeft in de aanloop naar zijn officiële start als bondscoach van Oranje flink wat afmeldingen gekregen. Na Arjen Robben, Rafael van der Vaart en Klaas-Jan Huntelaar moet nu ook Jordy Clasie verstek laten gaan.

Clasie werd vorige week opgenomen in de selectie voor de duels met Italië en Tsjechië. De middenvelder van Feyenoord heeft zich eerder op de dag echter moeten afmelden, nadat hij afgelopen weekend tegen FC Twente uitviel met lichte hamstringklachten. "Ik voelde mijn benen vol lopen, terwijl ik al vaker wat last heb gehad. Daarom heb ik vandaag in samenspraak met de medische staf de knoop doorgehakt om niet naar Oranje te gaan, omdat ik me niet helemaal fit voel", verklaart de international, die de enige Feyenoorder in de selectie van Oranje was.

Het is nog niet bekend of Hiddink een vervanger oproept voor Clasie. De keuzeheer heeft op het middenveld nog de beschikking over Leroy Fer (Queens Park Rangers), Nigel de Jong (AC Milan), Wesley Sneijder (Galatasaray), Georginio Wijnaldum (PSV) en Davy Klaassen (Ajax). Nadat Robben, Van der Vaart en Huntelaar afbelden riep de opvolger van Louis van Gaal al wel Luciano Narsingh op. Mogelijk zegt ook Ron Vlaar nog af, de verdediger van Aston Villa kampt met een kuitblessure.