Vertrokken Ajacied geniet van transfervrije status: Een unieke kans
Poulsen verwacht binnen acht dagen duidelijkheid

Vertrokken Ajacied geniet van transfervrije status: "Een unieke kans"

01-09-2014 17:20
10

Het is nog niet duidelijk waar de toekomst van voormalig Ajax-speler Christian Poulsen ligt. De middenvelder is in ieder geval vrij om te gaan en staan waar hij wil.

Omdat Poulsen een transfervrije status geniet, hoeven hij en zijn mogelijk nieuwe werkgever zich niet te houden aan de transferdeadline. Ook na 1 september mogen clubs de Deen nog contracteren. Poulsen geniet van die situatie en neemt de tijd voor een weloverwogen beslissing, laat zijn zaakwaarnemer weten.

"We hebben een unieke kans, Christian is niet gebonden aan een deadline, dus we zien wel wat er gaat gebeuren", zegt belangenbehartiger Jorn Bonnesensgade tegenover Ekstra Bladet. "Er is interesse voor hem en ik verwacht dat er binnen acht dagen een beslissing komt. Christian kijkt naar de mogelijkheden."

Poulsen heeft in een eerder stadium aangegeven dat zijn familie een grote rol speelt bij het bepalen van zijn toekomst. Vooralsnog is Bonnesensgade niet bereid te zeggen welke clubs uit welke competities geïnteresseerd zijn in de diensten van de routinier. Poulsen weigerde deze zomer zijn bij Ajax aflopende contract te verlengen. Eerder speelde hij onder meer voor Schalke 04, Sevilla, Juventus en Liverpool.