Van Gaal weet vlak voor sluiting transfermarkt nog drie spelers te lozen
Andere overbodige voetballers blijven wel op Old Trafford

Van Gaal weet vlak voor sluiting transfermarkt nog drie spelers te lozen

02-09-2014 09:00

Louis van Gaal is er op de late maandagavond nog in geslaagd zijn selectie af te romen. Vijf spelers verkasten op deadline day van Manchester United naar een andere club. 

Het was al bekend dat Javier Hernández naar Real Madrid was vertrokken, terwijl Daniel Welbeck maandagavond zijn miljoenentransfer naar Arsenal afrondde. Tom Lawrence, Nick Powell en Michael Keane zijn daarnaast ook nog uit Old Trafford vertrokken.

Lawrence en Powell vervolgen hun loopbaan bij Leicester City, dat sinds dit seizoen uitkomt in de Premier League. Lawrence maakt na slechts één optreden in de hoofdmacht een definitieve transfer en Powell, net als Lawrence een twintigjarige middenvelder, wordt verhuurd. De 21-jarige verdediger Keane, die vorige week tegen Sunderland zijn debuut maakte, verkast op huurbasis naar promovendus Burnley. 

Van Gaal hoopte ook nog spelers als Tom Cleverley, Marouane Fellaini en Ashley Young te kunnen lozen, maar slaagde daar maandag niet meer in. Wel werd op het laatste moment Radamel Falcao aan de selectie toegevoegd.