Van der Vaart niet bang voor aangetrokken concurrent: Hij heeft kwaliteit
HSV doet zaken met Tottenham Hotspur

Van der Vaart niet bang voor aangetrokken concurrent: "Hij heeft kwaliteit"

02-09-2014 15:48
3

Hamburger SV versterkte zich op de slotdag van de transferperiode met Lewis Holtby. Hij wordt voor een jaar gehuurd van Tottenham Hotspur en moet het Rafael van der Vaart lastig maken.

Holtby ambieert een rol achter de spitsen, de plek waar Van der Vaart zijn wedstrijden speelt in Hamburg. "Ik wil mijn steentje bijdragen in het proces HSV er weer bovenop te helpen", aldus de 23-jarige Holtby, die in Duitsland eerder uitkwam voor Schalke 04, op de website van de Bundesliga.

Wedden

Meer odds

Van der Vaart is niet bang voor wat concurrentie. "Hij beschikt over geweldige kwaliteiten", weet de aanvoerder van de Bundesliga-dino. "Ik hoop dat hij van waarde kan zijn voor het team, maar daar twijfel ik eigenlijk niet aan. Ik ben heel blij met de komst van Lewis."

"Ik ben hongerig, jong en gemotiveerd", vervolgt Holtby. "Ik hou van mooi voetbal en daar is HSV met deze selectie denk ik toe in staat. Elke week, elke wedstrijd, elke dag wil ik laten zien dat ik het waard ben om het shirt van HSV te dragen. Ik ben bij een mooie club terecht gekomen."

Holtby verruilde een jaar geleden Schalke 04 voor Tottenham Hotspur, maar op White Hart Lane kon hij het door de moordende concurrentie niet bolwerken. Vorig seizoen verhuurden de Londenaren hem al aan stadgenoot Fulham, dat degradeerde uit de Premier League.