Ajax heeft 'type Jantje Wouters' officieel binnen: Dit is een prachtige kans
Amsterdammers huren middenvelder van Mainz, met optie tot koop

Ajax heeft 'type Jantje Wouters' officieel binnen: "Dit is een prachtige kans"

02-09-2014 16:48
14

Niki Zimling mag zich officieel speler van Ajax noemen. De Amsterdammers huren de Deen (29) voor een jaar van FSV Mainz, met een optie tot koop. Marc Overmars heeft hoge verwachtingen.

Zimling zette dinsdagmiddag zijn krabbel onder een huurcontract in de Arena. Daarmee is hij de 24e Deen in de historie van Ajax. "Ik breng veel ervaring mee en of ik nou speel of niet speel: ik wil er alles aan doen om Ajax vooruit te brengen", reageert hij op de clubsite. "Ajax is een club met een enorme historie, komt uit in de Champions League en speelt mooi voetbal. Dit is gewoon een prachtige kans voor me."

Overmars, technisch directeur van de Amsterdammers, is blij met de komst van Zimling, die is aangetrokken als de vervanger van Daley Blind (Manchester United). "Niki is meer een type Jantje Wouters. Een geboren leider, iemand die de groep kan corrigeren."

De Deen komt bij Ajax veel landgenoten tegen, waarvan hij Lasse Schöne het best kent. De twee speelden samen bij NEC. "Lasse is een heel goede vriend van me. Ik heb nog met hem gebeld over deze overstap. Hij is heel erg positief over Ajax. 'Nergens meer aan denken en gewoon tekenen', adviseerde hij."