Politie houdt hooligans in de cel na rellen bij Limburgse burenruzie
Handvol fans blijft drie dagen vastzitten

Politie houdt hooligans in de cel na rellen bij Limburgse burenruzie

14-09-2014 14:05
5

Van de vijftien voetbalsupporters die zaterdagavond werden opgepakt voor ongeregeldheden rond de Limburgse derby tussen Fortuna Sittard en Roda JC in de Jupiler League, blijven er zes nog zeker drie dagen vastzitten. Ze worden verdacht van openbare geweldpleging.

De voetbalfans raakten na de wedstrijd slaags met stewards. Ook probeerden ze hekken om te gooien. Toen de stewards de supporters niet konden kalmeren, moest de Mobiele Eenheid (ME) eraan te pas te komen om de boel tot bedaren te brengen. Zeker 29 personen werden opgepakt, vijftien moesten mee naar het bureau.

Fortuna Sittard en Roda JC uit Kerkrade speelden zaterdag in de Jupiler League tegen elkaar. Roda JC, dat het voorgaande seizoen degradeerde uit de Eredivisie, won de uitwedstrijd met 0-2. Eerder dit seizoen wist Roda JC ook al een Limburgse derby winnend af te sluiten. In eigen huis wist de ploeg destijds een zege te boeken op MVV (2-0).

De ploeg uit Kerkrade bezet momenteel de tweede plaats in de Jupiler League. Nummer één NEC behaalde hetzelfde aantal punten, maar heeft een beter doelsaldo. Fortuna Sittard moet genoegen nemen met de achttiende plaats. De ploeg pakte zes punten uit zes wedstrijden.